Drie nieuwe Nokia Android-smartphones aangekondigd

  Smartphone- en tabletontwikkelaar HMD Global introduceert een nieuwe generatie Nokia-smartphones. HMD brengt drie nieuwe Nokia Android-smartphone uit.

  Het gaat hier om de Nokia 3, Nokia 5 en de Nokia 6. Alle drie de apparaten zullen draaien op Android Nougat. De Nokia Android-smartphones werden aangekondigd tijdens het Mobile World Congress.

  Nokia Android-smartphones in veel variaties

  De eerste nieuwe nieuwe Nokia Android-smartphone is de Nokia 3, de budgetvariant van de drie smartphones. De smartphone kent een 54 inch Corning Gorilla Glass-scherm en beschikt over twee camera's. Het toestel komt uit in de kleuren Silver White, Matte Black, Tempered Blue en Copper White en krijgt een adviesprijs van 139 euro.

  De Nokia 5 is een compactere smartphone met een 5,2 inch IPS HD Corning Gorilla Glass-scherm. Het apparaat draait op een Qualcomm Snapdragon 430-chipset en de Qualcomm Adreno 505-grafische processor. Het apparaat wordt verkrijgbaar in de kleuren Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper met een adviesprijs van 189 euro.

  Met een 5,5 inch full HD-scherm wordt uiteindelijk de Nokia 6 het grootste toestel van de drie. Het apparaat kent 64 GB opslaggeheugen en 4 GB werkgeheugen. Het toestel heeft een diepere bas en helder geluid door de dual speakers. De Nokia 6 komt verkrijgbaar in Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper voor een adviesprijs van 229 euro.

  Er komt ook Nokia 6 Arte Black Limited Edition uit met een adviesprijs van 299 euro. De drie nieuwe telefoons worden in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.