Drie nieuwe Huawei smartphones aangekondigd op launch event

  Nadat eerst de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro werden aangekondigd, werd ook de Huawei Mate 20 X aangekondigd op het launch event in Londen. De Mate 20 X kwam als verrassing en heeft een enorm scherm van maar liefst 7.2 inch. Er zijn dus drie nieuwe Huawei smartphones aangekondigd.

  De Huawei Mate 20 X is de grootste van de drie smartphones die zijn aangekondigd. Het scherm is 7.2 inch en dat is maar liefst 0.7 inch groter dan de iPhone XS Max. De Mate 20X heeft een ontzettend groot OLED scherm. Dit vergt veel van de batterij en de nieuwste Huawei smartphone heeft dan ook een 5000 mAh batterij. De nieuwe smartphones zijn niet opvouwbaar, maar dit zou in 2019 moeten komen.

  Nieuwe Huawei smartphones speciaal voor gaming

  Huawei geeft tijdens het launch event aan dat de Mate 20 X erg goed presteert tijdens het gamen. Door middel van vooruitstrevende koelingssystemen, vapor chamber cooling en graphene film cooling, blijft de smartphone zelfs tijdens het gamen koel. De Mate 20 X heeft twee speakers, waardoor ook het geluid tijdens het gamen erg mooi is. Tot slot gaf Huawei tijdens het launch event nog aan dat er een gamepad in ontwikkeling is dat kan worden bevestigd op de smartphone. Hier zit zelfs een analoge stick en een D-pad bij.

  Ook de Mate 20 werd vandaag aangekondigd. Deze smartphone van Huawei heeft een LCD scherm van 6.5 inch. De telefoon heeft een van de kleinste notches die we ooit hebben gezien. De Mate 20 heeft drie camera’s, 16MP, 12MP en 8MP, aan de achterkant. Er zijn twee modellen: een met 4GB RAM en een met 6GB RAM. Die eerste kost 799 euro en de tweede kost 849 euro. Allebei de modellen heb 128 GB interne opslag.

  De strijd aan met iPhone XS en Note 9

  De Huawei Mate 20 Pro heeft ook drie camera’s aan de achterkant. Een van 40MP, een van 20MP en een van 8MP. Ook heeft de smartphone een vingerafdruksensor in het scherm zitten, gezichtsherkenning en een 6.4 inch OLED scherm. Met de Huawei Mate 20 Pro kun je andere smartphones, zoals de iPhone XS en de Note 9, draadloos opladen.

  De Notch van de Huawei Mate 20 Pro is wel groter dan die van de Mate 20, maar de flagship smartphone van Huawei heeft meer functies. De batterij van de Mate 20 Pro is dan ook 4200 mAh. Ook is de smartphone water- en stofbestendig. De nieuwe Huawei smartphones zijn vanaf nu beschikbaar.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.