Dragon Quest 1, 2 en 3 komen naar de Nintendo Switch

  Na de toevoeging van “Hero” in Super Smash Bros Ultimate en de release van Dragon Quest Builders 2 zijn mensen steeds meer bekend geworden met de Dragon Quest franchise. Vanaf 27 september zullen ook Dragon Quest 1, 2 en 3 toegevoegd worden aan de Nintendo Switch.

  Dragon Quest 1, 2 en 3 op de Switch

  Dragon Quest 1, 2 en 3 (ook wel gezien als de Erdrick-trilogie) spelen zich allemaal af in verschillende werelden. Toch bevatten alle drie de games een terugkerend thema. Zo wordt er in elk deel weer een “Bloodline” gekozen door Divinity die het koninkrijk van Alefgard moet beschermen tegen een demonisch leger. In alle drie Dragon Quest games zit ergens een referentie naar Erdrick, een titel die alleen ware helden krijgen. Om die reden geven mensen deze drie games de naam Erdrick-trilogie.

  Een retro pixel kunstwerk

  Om te beschrijven hoe oud Dragon Quest nu is. De franchise heeft in 2017 Dragon Quest XI uitgebracht. Dat is voor mensen die geen Romeinse cijfers begrijpen het elfde deel van de franchise (als je de spin-offs niet mee telt). Dit betekent dat de trilogie een kunstwerk aan pixels met zich mee brengt. De games worden overgebracht van eerdere vrijgegeven “mobile ports”, wat betekent dat de pixel art geüpdatet is om er minder beter uit te zien.

  Dragon Quest zal 4,99 euro kosten, Dragon Quest 2: Luminaries of the Legendary Line kost 6,49 euro en Dragon Quest 3: The Seeds of Salvation zal 12,49 euro kosten. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition komt ook op 27 september uit op de Nintendo Switch.

  Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.