Dota 2 The International 2016 van start met record aan prijzengeld

  Dota 2 The International 2016 is gisteravond van start gegaan. Het jaarlijkse afsluitende toernooi wordt gekenmerkt door een prijzenpot die grotendeels uit crowdfunding wordt gefinancierd. Vorig jaar stopte de teller op ruim 18 miljoen dollar, momenteel is het al over de 20 miljoen.

  Sinds enkele jaren gebruikt Valve crowdfunding om de prijzenpot van haar belangrijke internationale Dota 2 toernooien te financieren. Zo ook voor het grote afsluitende toernooi The International.

  Ook dit jaar wordt de prijzenpot van de Dota 2 The International 2016 weer op die manier gespekt. In-game aankopen worden voor 25 procent doorgesluist naar de pot. Dit bedrag komt bovenop het basisbedrag dat Valve zelf in heeft gelegd. Dit tezamen heeft er voor gezorgd dat het totale bedrag al op ruim 20 miljoen dollar staat, een record.

  Winnaar Dota 2 The International 2016 met 8 miljoen naar huis

  Gedurende het toernooi blijft de teller openstaan, dus het record dat nu al gevestigd is, zal alleen nog maar verder oplopen. Momenteel zou de winnaar met 8 miljoen dollar naar huis gaan. Geen misselijk bedrag als je bedenkt dat je Dota 2 met vijf man per team speelt.

  Aan de andere kant zijn de spelers van de Dota 2 The International wel volledig afhankelijk van het prijzengeld. In tegenstelling tot League of Legends waar spelers een standaard salaris hebben, maar waar het prijzengeld dan ook aanzienlijk lager ligt.

  Dota domineert al jaren de toernooien als het gaat om de prijzenpotten. Dota 2 The International 2016 duurt tot en met 13 augustus en is onder andere te volgen via Twitch.

  Dota 2

  Verkijgbaar vanaf 9 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.