Dota 2 International 6 prijzenpot bereikt nu al een recordhoogte

  Dota 2 had afgelopen jaar het record voor grootste prijzenpot voor een eSports evenement al in handen met ruim 18.4 miljoen dollar, maar gaat haar eigen record dit jaar verbreken. Sterker nog, die is al verbroken want de Dota 2 International 6 prijzenpot staat, met nog twee weken te gaan, al op 18.5 miljoen.

  Valve gebruikt speciaal voor het jaarlijkse Dota Major Championships crowdfunding om het bedrag jaar in jaar uit zo hoog te krijgen. Zelf legt het aan de start van de crowdfunding 1.6 miljoen dollar in om het balletje te laten rollen. Vanaf dat moment is het aan de fans van de game zelf.

  Het geld dat in-game artikelen zoals skins opleveren gaat rechtstreeks de pot in voor de Major. Op deze manier wil het wat van het geld "teruggeven" aan haar fans en spelers, al gebeurt dat alleen aan de echte toppers.

  Speciaal voor dit jaar heeft Valve 'Battle Passes' in het leven geroepen waarmee spelers gedurende beperkte tijdspanne in de weekenden speciale loot kunnen kopen. Dit om mensen nog meer te motiveren de producten uit de game te kopen.

  Er was door Valve ook een prijs opgesteld voor het geval het oude record verbroken zou worden. Dit is reeds gelukt, dus alle mensen met een Battle Pass kunnen hun prijs, dat bestaat uit drie schatkisten met items van hoge in-game waarde, binnenkort verwachten.

  Dota 2 International 6 prijzenpot maakt game de meest lucratieve eSports

  De Dota 2 International 6 prijzenpot met die van de vier 'The Internationals', die door het jaar heen worden georganiseerd, maken Dota 2 met afstand de meeste lucratieve eSports en dat terwijl de andere MOBA League of Legends veel meer spelers kent. Dit komt mede door de opbouw van de competities van beide games.

  De Dota 2 International 6 prijzenpot van dit jaar is nu al de grootste en dat terwijl de crowdfunding nog twee weken duurt. Afwachten dus of de magische grens van 20 miljoen dollar nog wordt bereikt. Als je het op de voet wilt volgen, de teller is hier te vinden.

  Dota 2

  Verkijgbaar vanaf 9 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.