Dota 2 Battle Royale op komst na grote succes van games als Fortnite

  Bij Battle Royale gaat bij veel spelers de associatie uit naar Fortnite. Niet gek, want dit is op het moment een bijzonder populaire Battle Royale game. Zodoende dat ook het jaren oude Dota 2 ook meelift door met haar eigen Dota 2 Battle Royale te komen.

  Als onderdeel van Dota 2's International 2018 Battle Pass, krijgen spelers toegang tot The Underhollow. Dit is een Battle Royale modus die binnenkort zal verschijnen.

  Dota 2 Battle Royale

  De nieuwe mode wordt beschreven als ´een multi-team dungeon clash´, een beschrijving die doet denken aan soortgelijke spellen als Fortnite en Player Unknown Battleground. In een labyrinth vol met monsters gaan mensen de strijd aan om goud en ervaring te winnen. Uiteindelijk worden spelers steeds dichter naar het midden van het labyrinth gedreven om de grote eindstrijd in het midden van dit doolhof uit te vechten.

  Tijdens deze gevechten probeer je, zoals gebruikelijk is bij een Battle Royale-game, als laatste over te blijven. Wanneer dit lukt heb je namelijk de match gewonnen. Battle Royale kan nog wel het meest worden vergeleken met de ouderwetse boksring waarin je wint door je medespeler buitenwesten te slaan terwijl je probeert om zelf ook niet op brute wijze uit de ring te worden geramd. Uiteindelijk moet je al je tegenstanders te sterk en slim af zijn.

  Populaire modus

  Battle Royal modi winnen steeds meer populariteit onder gamers. Bij steeds meer games begint Battle Royale een rol te spelen, zoals dit al is bij het populaire Fortnite. Ook andere games als Player Unknown Battle Ground zijn groot geworden met dit concept. Eerder beschreven wij in een artikel al waarom dit genre aan games steeds meer terrein wint want er zijn bijzonder veel populaire Battle Royale games verschenen.

  Dota is al jaren een populaire game. Voornamelijk bij eSports komt deze game vaak voorbij. De nieuwe Battle Royale-modus opent weer hele andere mogelijkheden voor Dota eSports.

  Dota 2

  Verkijgbaar vanaf 9 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.