DOOM Switch details bekendgemaakt

  Er zijn nieuwe DOOM Switch details bekend geworden. En wat blijkt? De DOOM Switch versie gaat lopen als een zonnetje.

  Zo is vastgesteld dat de shooter een resolutie heeft van 720p, zowel op de tv als mobiel. Daarnaast draait de DOOM Switch versie in een stabiele dertig frames per seconden en dat is toch wel knap te noemen voor de hybride console. Volgens een Bethesda medewerker zal de game er wel anders uitzien als je van je handheld Switch naar je televisie overschakelt, maar dat komt omdat je dan op een groter scherm speelt.

  Naast dat zou de DOOM Switch versie op een cartridge van 16 gigabyte staan. Dit betreft alleen de singeplayer en de arcademodus. De multiplayer is namelijk apart te downloaden en heeft een grootte van 9 gigabyte. Dit omdat alles bij elkaar anders te groot zal zijn voor één cartridge.

  DOOM Switch versie vergelijkbaar met PC op lage settings

  DOOM voor de Nintendo Switch is vergelijkbaar met dezelfde game op PC, maar dan afgespeeld met lage grafische instellingen. Dat melden buitenlandse media. Zo zou er zijn ingeleverd op textuurkwaliteit en velddiepte om zo de relatief goede resolutie en framerate te behalen.

  DOOM voor de Nintendo Switch werd, net als Wolfenstein 2 The New Colossus, aangekondigd tijdens de afgelopen Nintendo Direct. Een concrete releasedatum is nog niet vastgesteld, maar verwacht wordt dat de game ergens rond de feestdagen in de schappen zal liggen. DOOM voor de PlayStation 4, Xbox One en PC kwamen vorig jaar mei al uit.

  DOOM

  Verkijgbaar vanaf 13 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.