DOOM open beta krijgt er van langs op Steam

  De DOOM open beta was dit weekend gaande en kreeg zelf nog een verlenging tot 6 uur s' ochtends op 19 april. Maar lang niet iedereen is tevreden over de multiplayer modus van de nieuwe DOOM game.

  63% van de recensies op de Steam pagina van de open beta was negatief. Wie de recensies leest komt al snel achter de gedeelde kritiek van de spelers die dit weekend actief waren in de DOOM open beta.

  DOOM open beta voelt niet als DOOM

  De meeste spelers van de open beta waren het eens dat de DOOM multiplayer niet aanvoelt als een echte DOOM game. Er werden reacties geplaatst waarin de spelers duidelijk maakten dat de open beta meer aanvoelde als een Halo game dan DOOM of noemde de game Call of Duty: Monster Warfare. Verder is de game afgekraakt op veel punten zoals gameplay, saaie levels en niet wat iD Software had beloofd.

  Gamers waren ook niet te spreken over de balancering van de wapens. Volgens sommige spelers waren de 'Super Shotguns' bijvoorbeeld sterker dan een "Rocket Launcher'. Een ander kritiekpunt is de manier waarop de wapens beschikbaar komen voor de spelers. DOOM heeft net zoals veel moderne shooters een 'loadout' systeem waar spelers voorafgaand aan de game hun uitrusting kunnen kiezen. Veel spelers zijn hier niet gecharmeerd van en zien liever een 'pickup' systeem waarbij de wapens over de map verspreid te vinden zijn.

  Natuurlijk was niet iedereen negatief over de game en heeft iD Software nog vier weken om de game nog te verbeteren. OF dit ook daadwerkelijk zal gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag. Gelukkig is de DOOM open beta niet alles wat de DOOM game te bieden zal hebben. DOOM heeft in eerdere edities altijd een sterke singleplayer modus neergezet en spelers hebben nog steeds het vertrouwen dat het ditmaal niet anders zal zijn.

  Heb jij de open beta ook gespeeld dit weekend? Vertel ons in onze DOOM XGN doe mee wat je er van vond.

  DOOM komt op 13 mei naar PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  DOOM

  Verkijgbaar vanaf 13 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.