DOOM Eternal release bekendgemaakt tijdens E3 2019

  De DOOM Eternal release is bekendgemaakt door id Software. Dit deed de ontwikkelaar tijdens de Bethesda persconferentie op de E3 2019. Gamers hoeven niet lang te wachten, want vanaf 22 november kan je weer demonen jagen op de PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  DOOM Eternal werd vorig jaar op de E3 aangekondigd door Bethesda en dit jaar was er wederom aandacht voor de nieuwste DOOM. De trailer, die je hierboven kunt bekijken, toont enkele nieuwe gameplayaspecten ten opzichte van het vorige deel. Zo is het niet meer mogelijk om te sprinten, maar maak je gebruik van air dashes om jezelf voort te bewegen.

  Daarnaast is er meer aandacht voor enkele platformsecties, zoals het bereiken van hogere gedeeltes in het level via enkele palen en het beklimmen van muren. Bovendien bevat DOOM Eternal ook nieuwe power-ups en monsters.

  DOOM Eternal release is 22 november

  Naast de nieuwe gameplayelementen zijn er ook de eerste beelden getoond van de nieuwe multiplayermodus genaamd battlemode. In deze modus nemen twee spelers het als demonen op tegen één DOOM Slayer. Meerdere details zijn niet bekendgemaakt, maar id Software heeft laten weten dit te gaan tijdens QuakeCon in juli.

  DOOM Eternal is de opvolger van DOOM uit 2016, die in onze review een 8 kreeg. DOOM Eternal komt op 22 november uit voor de PC, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.