Doctor Who VR game 'The Edge of Time' aangekondigd

  Er komt een VR game van Doctor Who aan. De game, gebaseerd op de langlopende sciencefiction serie van de BBC, komt in september naar de meeste VR platforms, waaronder PlayStation VR, Vive en Oculus. Er is een trailer te zien op YouTube.

  De game krijgt de titel ‘The Edge of Time’. Spelers moeten met behulp van de Sonic Screwdriver en de TARDIS het universum redden terwijl de Doctor vastzit aan het einde van het universum. De game komt in september 2019 uit en wordt ontwikkeld door Maze Theory, een team van Activision en PlayStation veteranen. Hetzelfde team ontwikkelt ook een VR game gebaseerd op Peaky Blinders.

  Hoe lang is deze Doctor Who VR game?

  The Edge of Time wordt omschreven als ‘filmisch’ en men beweert dat de game ook de lengte van een film heeft. Dat betekent dat je zeker 90 minuten tot 2 uur bezig zal zijn. In hoeverre de lengte van het avontuur beïnvloed wordt door je eigen speelstijl, moet nog blijken.

  Zal The Edge of Time verbonden zijn met de tv-serie?

  Naar verwachting zal The Edge of Time, zoals met het meeste materiaal buiten de tv-serie, niet essentieel zijn om de serie te volgen. Wel zullen er monsters uit de franchise te zien zijn, waaronder Daleks, Weeping Angels en een aantal nieuwe monsters. Uiteraard zal ook de Doctor, op dit moment gespeeld door Jodie Whittaker, te zien zijn. Of de andere castleden een rol hebben, is niet aangekondigd.

  Op welke platforms zal The Edge of Time te spelen zijn?

  Aankomende september komt The Edge of Time uit voor PlayStation VR, Steam VR, HTC Vive, Vive Cosmos, Oculus Rift en Oculus Quest. Als je een VR-kit hebt kun je de game dus waarschijnlijk zonder al te veel moeite oppikken.

  Doctor Who: The Edge of Time

  Verkijgbaar vanaf september 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.