Dit is wat je allemaal moet weten over de Nintendo Switch Gamecube adapter

  Er is nogal wat verwarring over de Nintendo Switch Gamecube adapter bij de gebruikers van de Nintendo Switch. Zo weet niet iedereen voor welke games je de adapter nu kunt gebruiken en ook is er onduidelijkheid over waar de adapter verkrijgbaar is. Wij leggen je precies uit hoe het zit met de Nintendo Switch Gamecube adapter!

  Wie nostalgische gevoelens heeft voor de Nintendo GameCube heeft geluk als hij of zij ook een Switch heeft. Je kunt op de hybride console van Nintendo namelijk een GameCube controller gebruiken mits je een speciale Nintendo Switch GameCube adapter hebt. De adapter hoef je alleen maar via de twee USB-poorten van je Nintendo Switch Dock te verbinden. Je kunt dus alleen GameCube controllers gebruiken wanneer je de Switch in zijn Dock hebt zitten.

  Welke games kun je spelen met de adapter?

  Voordat je een adapter aanschaft, wil je natuurlijk wel eerst weten welke games je kunt spelen met de controller. Je zou namelijk denken dat dit alleen Super Smash Bros Ultimate is aangezien de adapter daarvoor opnieuw is uitgebracht, maar niets is minder waar. De adapter is namelijk met in combinatie met elke game op de Nintendo Switch te gebruiken. Niet alleen Nintendo-games als Mario Kart 8 Deluxe, maar ook een titel als Trials Rising is compatibel.

  Je moet wel rekening houden met het feit dat je sommige knoppen niet hebt op de GameCube controller. Zo heb je geen HD-rumble, knop om screenshots te maken of een Home-knop. Zorg er dus voor dat in ieder geval één iemand een controller speciaal voor de Switch (Joy-Cons, Pro Controller) gebruikt tijdens het gamen met de GameCube controllers.

  Waar en wanneer kun je de Nintendo Switch GameCube adapter kopen?

  Om de Nintendo Switch GameCube adapter te gebruiken, moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van de desbetreffende adapter. De adapter is op verschillende plaatsen uitverkocht, maar niet overal. Je kunt de adapter namelijk nog bij Game Outlet te koop voor 44,94 euro. Zodra je de adapter in huis hebt, kun je je oude GameCube controllers gebruiken of een nieuwe controller kopen.

  Voor sommigen is het alleen helemaal niet nodig om een adapter aan te schaffen overigens. In de duistere dagen van de Wii U bracht Nintendo namelijk met de release van Super Smash Bros for Wii U ook al een speciale GameCube adapter uit. Deze kun je ook gewoon gebruiken in combinatie met de Nintendo Switch! Als je die dus nog hebt, kun je deze gewoon gebruiken en hoef je dus niet opnieuw een nieuwe adapter aan te schaffen.

  Zijn er draadloze Nintendo Switch GameCube adapters voor de Switch?

  Wat je natuurlijk niet moet vergeten is dat de GameCube controllers een kabel hebben, iets wat hedendaagse controllers al een tijdje niet meer hebben. Als je een GameCube controller op je Switch wil gebruiken zonder kabel, is dat ook mogelijk. Ontwikkelaar 8BitDo heeft namelijk een speciale adapter ontwikkeld die waardoor je de GameCube controller in een draadloze dongel kunt steken. Vervolgens hoef je alleen nog maar een kleine USB in de Dock te steken en je bent klaar om te spelen.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.