Disney+ releasedatum bekend - Streamingdienst lanceert op 12 november in de VS

  Disney heeft de Disney+ releasedatum bekend gemaakt. Het streamingplatform moet eind dit jaar, op 12 november, beschikbaar zijn voor kijkers in de VS. Daarna zal de dienst zich gedurende twee jaar wereldwijd verspreiden. Wanneer Europese kijkers zich kunnen abonneren is nog niet bekend.

  Disney

  Dat Disney met een eigen streamingdienst naar Netflix-model komt is al enige tijd bekend. Disney zal dit platform gebruiken om hun bestaande films en series aan te bieden, en daarnaast zal er originele content voor het platform gemaakt worden. Op een investor day heeft Disney nu de Disney+ releasedatum bekend gemaakt.

  Wat is de Disney+ releasedatum?

  In de Verenigde Staten zal Disney+ beschikbaar zijn vanaf 12 november 2019, met onder andere The Mandalorian, alle 30 seizoenen van The Simpsons en een live-action remake van Lady and the Tramp. Releasedata voor buiten de VS zijn nog niet bekend gemaakt. De verwachting is dat de dienst binnen 2 jaar na release wereldwijd beschikbaar is.

  Wat kost Disney+?

  Voor Amerikaanse klanten zal Disney+ $6,99 per maand kosten. Per jaar staat de prijs op $69,99, wat ongeveer 2 dollar per maand scheelt. Hiermee ligt de Disney+ prijs onder die van concurrenten als Netflix en Hulu. Ook hier geldt dat details voor buiten de VS niet bekend zijn. Wat de prijs in euro’s gaat worden zullen we dus nog even af moeten wachten.

  Wat komt er zoal naar Disney+?

  Grote onderdelen van het platform worden Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, en National Geographic. Naast een groot aantal kinder- en familiefilms zal er dus een aanzienlijk aanbod zijn in de vorm van het Marvel Cinematic Universe, Star Wars, en ook non-fictie films en series.

  Waarop kan Disney+ gekeken worden?

  Disney+ zal beschikbaar zijn op een grote verscheidenheid aan apparaten. Uiteraard zullen smart-tv's en mobiele apparaten ondersteund zijn. Daarnaast worden streaming mediaspelers ondersteund. Ook heeft Disney plannen om Disney+ naar gaming consoles te brengen.

  Helaas lijkt het erop dat we in Nederland nog even moeten wachten voordat dit grote aanbod films en series kunnen bekijken. Tot die tijd kunnen oudere films natuurlijk gewoon bekeken worden op andere home releases. Wel zullen we langer moeten wachten op originele films en series.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.