Disney kondigt nieuwe Pixar film 'Soul' aan

  Disney heeft een nieuwe originele film van animatiestudio Pixar aangekondigd. De film genaamd Soul is vanaf 19 juni 2020 in de bioscoop te zien en wordt gemaakt door de regisseur van Inside Out en Up. De film heeft een ruimte thema en zal gaan over de grootste vragen van het leven.

  Disney/Pixar

  Soul is de tweede film van de animatiestudio die volgend jaar uitkomt. De nieuwe film Onward met Chris Pratt en Tom Holland is vanaf 6 maart te zien. De film speelt zich af in een fantasiewereld en de eerste trailer is al uitgebracht. Dat Pixar met twee originele films komt is erg verfrissend aangezien de studio de afgelopen paar jaar voornamelijk vervolgen heeft uitgebracht.

  Waar gaat de nieuwe Pixar film over?

  In de aankondiging staan een paar details over het verhaal van Soul. Zo zal de film je 'meenemen op een reis door de straten van New York City tot aan de kosmos om de antwoorden op de grootste vragen van het leven te ontdekken.'

  De film lijkt een diep verhaal te gaan hebben dat qua emoties vergelijkbaar wordt met Inside Out. De officiële slogan voor de film luidt als volgt: ‘Heb je je ooit afgevraagd waar jouw passie, dromen en interesses vandaan komen? Wat is het dat jou jou maakt?’ Pixar heeft met zijn films in de loop der jaren vaker zwaardere thema’s als persoonlijk verlies, opgroeien en verantwoordelijkheid besproken.

  Heeft Pixar eerder met een ruimte thema gewerkt?

  Aangezien de beschrijving van Soul spreekt over de kosmos en er een zon kan worden gezien in het logo, zal de film waarschijnlijk sci-fi elementen bevatten. Dit is niet de eerste keer dat Pixar heeft gewerkt met een ruimte thema.

  Een van Pixar’s meest populaire films Wall-E (2008) ging over een robot die in de verre toekomst de opdracht heeft gekregen om de aarde op te ruimen. Uiteindelijk gaat hij op avontuur in de ruimte en ontmoet hij de liefde van zijn leven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.