Disney Fox deal dichterbij door afzien van Comcast

  De Disney Fox deal lijkt door te kunnen gaan, want Comcast heeft haar bod op Twenty-First Century Fox ingetrokken. De weg is nu vrij voor Disney om Fox over te nemen. Er is nu alleen nog goedkeuring nodig van de overheid.

  Shakir Superville

  Comcast heeft de strijd om Fox over te nemen opgegeven (via Deadline) en dat betekent dat de Fox Disney deal een stapje dichterbij realisatie is gekomen. Nu de concurrentie uitwijkt, heeft Disney de ruimte om het bedrijf en een groot aantal bekende films en series over te nemen. Comcast liet in een verklaring het volgende weten:

  "Comcast is niet van plan om de overname van Twenty-First Century Fox eigendommen na te jagen en in plaats daarvan schuift de focus naar ons aanbevolen bod voor Sky."

  Met dat laatste doelt Comcast op de verhoging van het bod op Sky, de Europese betaalzender. Het bedrijf verhoogde het bod van 32,5 miljard dollar naar 34 miljard dollar. Door het afzien van Comcast ligt de weg nu vrij voor Disney om populaire namen als X-Men, Avatar en Deadpool onder zich te scharen. Er zijn namelijk flink wat gevolgen die ontstaan door de Fox Disney deal.

  Mocht de Fox Disney deal doorgaan, krijgt Disney naast deze populaire film-series ook de rechten over bijvoorbeeld The Simpsons en Amerikaanse televisiezenders als FX en National Geographic. Het geeft Disney ook een meerderheidsaandeel in Amerikaanse streamingdiesnt Hulu en dat biedt Disney opties. Disney is immers al van plan om volgend jaar haar eigen streamingdienst uit te brengen en dat is al te merken aan de leegloop van Disney films op Netflix bijvoorbeeld.

  Disney Fox deal nog niet rond

  De Fox Disney deal heeft nog wel een aantal hordes te lopen, want voor het zover is moet de deal eerst goedkeuring krijgen. Zowel de overheid van de Verenigde Staten als de aandeelhouders van de betrokken partijen moeten akkoord gaan met de deal.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.