Disney EA deal verloopt volgens Disney prima

  De Disney EA deal omtrent de ontwikkeling van Star Wars games gaat volgens Disney best goed. Dit zegt Bob Iger, CEO van Disney in een telefoongesprek. Hij doet deze uitspraak naar aanleiding van de negatieve berichtgeving in het nieuws over de game-uitgever.

  Iger benadrukt verder dat het Disney nooit is gelukt om op een goede manier games uit te geven. Het ontwikkeln van games door Disney is volgens de CEO altijd wankel geweest. Daarom blijft het bedrijf doorgaan met het uitbesteden van licenties aan bedrijven zoals EA.

  Disney EA deal is nodig

  De Disney EA deal heeft tot dusverre voor twee games gezorgd: Star Wars: Battlefront en Star Wars: Battlefront 2. Laatstgenoemde kwam eind 2017 vol in het nieuws door de loot boxes in de game. Die zorgden namelijk voor veel negativiteit bij de consument, waardoor de deal tussen Disney en EA in twijfel werd getrokken. De deal tussen de twee bedrijven is voor tien jaar vastgelegd.

  ¨Over de jaren hebben we geprobeerd om zelf te publiceren. We kochten bedrijven en verkochten ze weer. We openden studio’s om ze vervolgens weer te sluiten. We hebben gezien dat we niet bepaald goed zijn in zelfpublicatie, maar wel in het verlenen van licenties.¨

  - Bob Iger, CEO van Disney

  Star Wars Jedi: Fallen Order volgende game

  De derde Star Wars game van Electronic Arts wordt Star Wars Jedi: Fallen Order. De game van ontwikkelaar Respawn Entertainment (Apex Legends, Titanfall) speelt zich tussen Revenge of the Sith en A New Hope af. Je speelt als een Jedi die Order 66 overleeft en op de vlucht is. Verder is er nog weinig over Fallen Order bekend.

  In een financieel rapport van Electronic Arts staat dat de game in de herfst van dit jaar uitkomt. Hetzelfde rapport noemt ook dat er zowel een nieuwe Need for Speed als Plants Vs Zombies komt. Het nieuws komt enkele weken nadat EA de open-wereld Star Wars game van EA Vancouver annuleerde. Het bedrijf benadrukt wel dat de studio wel doorgaat met het maken van nieuwe games in het Star Wars universum.

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.