Dishonored VR mogelijk op komst

  Dishonored zelf zou zich niet direct lenen voor een VR-port. Maar Christophe Carrier, level designer bij Dishonored 2, sluit VR-functionaliteit binnenin het Dishonored universum niet uit. Of er een Dishonored VR uitkomt is nog onduidelijk, maar het idee is uitvoerig besproken met GamesRadar.

  Carrier, die met GamesRadar sprak, meldt het volgende:

  "Het is een droomscenario wat betreft level design. Er zijn vele gameplay elementen die makkelijk overdraagbaar zijn naar VR en ook ongetwijfeld erg leuk zullen zijn. Alhoewel, verwacht niet een directe port van de originele game. Ik zou bijvoorbeeld wel iets als de Clockwork Mansion in VR willen zien; waarbij alle tandwielen en bewegende elementen meer naar voren komen.""

  Praktische en minder praktische zaken bij eventuele Dishonored VR

  De huidige gameplay van Dishonored leent zich niet voor een directe port. Carrier ziet liever een ervaring die specifiek voor VR gemaakt is. Een mooi voorbeeld is volgens hem Batman Arkham VR:

  "Batman Arkham VR komt met iets unieks, iets wat mooi past in wat virtual reality is en welke mogelijkheden deze biedt."

  Dishonored 2 komt op 11 november 2016 uit. Wij behandelden de game in een aantal specials, zoals voor wie deze eigenlijk bedoeld is en welke karakters een belangrijke rol in de game spelen.

  Dishonored: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.