Discord game store vanaf nu overal beschikbaar

  De Discord game store is nu live. Discord gaat op deze manier de strijd aan met gamegigant Steam. Er zijn op dit moment meer dan 60 games beschikbaar in de gamebibliotheek van Discord, maar daar moet je wel voor betalen.

  De Discord game store is qua grootte nog lang niet te vergelijken met Steam. Steam heeft duizenden titels in zijn repertoire, terwijl er in de Discord-variant maar 60 games beschikbaar zijn. Om toegang te krijgen tot deze gratis games moet je een Nitro abonnement afsluiten. De beta van de game store was beschikbaar voor 50.000 Canadezen.

  De Discord game store heeft een abonnement

  Voor dit abonnement betaal je ongeveer tien euro per maand of honderd euro per jaar. Wanneer je het geld kunt missen, is een jaarlijks abonnement dus net wat goedkoper. Voor dat jaarlijkse bedrag heb je een volledig Nitro abonnement. Er zullen in de komende periode meer games worden toegevoegd aan de Discord game store. Waarschijnlijk gaan er games roteren, waardoor games die nu beschikbaar zijn over een aantal weken uit de roulatie kunnen zijn.

  Ook kun je kiezen voor een goedkoper abonnement van vijf euro per maand of vijftig euro per maand. Hiermee krijg je geen toegang tot de gratis games, maar kun je wel GIF avatars gebruiken in de Discord app.

  De gratis games van Discord

  Games als RollerCoaster Tycoon 2: Triple Thrill Pack, Guacamelee Super Turbo Championship Edition en Minion Masters zijn gratis met het volledige Nitro abonnement. Ook kunnen er op Discord nu games als Bad North, Celeste en Subnautica worden gekocht. Voor deze games moet wel betaald worden.

  De game store is uitgekomen met de nieuwste update. In deze update worden er ook een paar nieuwe features aan de Discord app toegevoegd. Er is een langzame modus waardoor gebruikers een gelimiteerd aantal berichten kunnen sturen. Ook is er een optie om berichten in de in-game overlay uit te schakelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.