Diddy Kong Racing 2 en Nintendo NX details

  Nintendo sprak tijdens de E3 heel kort over de nieuwe console genaamd Nintendo NX. Nintendo zei tijdens de E3 alleen dat ze meer informatie over de Nintendo NX in 2016 volgt. De eerste game schijnt al in ontwikkeling te zijn voor de Nintendo NX, het gaat om Diddy Kong Racing 2.

  Dit zegt Kevin Callahan, die vaker uitspraken over Nintendo gedaan heeft die achteraf bleken te kloppen. Callahan heeft al het een en ander qua relevante informatie kunnen ontdekken over de game, zo heeft Nintendo enkele weken geleden de merknaam voor de nieuwe Diddy Kong vastgelegd. Hij meldt ook ook dat Diddy Kong eerst voor de Wii U in ontwikkeling was, maar is overgeplaatst naar Nintendo's nieuwste hardware.

  Diddy Kong Racing 2 en de Nintendo NX

  Tijdens de Nintendo Direct van de afgelopen E3 teasde Nintendo al met Donkey/Diddy Kong. Iwata hield namelijk in het begin van de presentatie een tros bananen vast. Callahan vertelde ook al iets over de opvolger van de Wii U:

  Diddy Kong Racing 2 is naar nieuwe hardware verplaatst, hardware dat in 2016 uitkomt. Nintendo gaat een nieuwe console uitbrengen met een prijskaartje rond de 149,99 dollar om de competitie met de PlayStation 4 en Xbox One te vermijden. De Wii U development kits worden momenteel gebruikt om NX software te maken; De NX is eigenlijk een krachtigere Wii U met een hogere bandbreedte en gebalanceerde CPU.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.