DICE: 'Battlefield 3 was soms oneerlijk'

  In een interview met VG247 heeft de creative director van Battlefield 4, Lars Gustavsson, met enige wrok teruggekeken op het laatste deel in de Battlefield serie, deel drie namelijk.

  Hij geeft toe dat ze fouten hebben gemaakt met de unlocks in Battlefield 3. Gustavsson vindt dat DICE kritiek verdient over het moeilijke instapniveau voor sommige gamers. Hij legt dit uit aan de hand van het vliegen in de game:

  "Als een piloot moest je vliegtuigen vernietigen met je mitrailleur. Je had geen counter measures en geen raketten in het begin. De beste piloten kunnen hier wel mee omgaan, maar de beginners hadden hier erg veel moeite mee. Zij zouden counter measures moeten hebben en hitte zoekende raketten om ze een beetje te laten wennen aan het vliegen."

  DICE heeft dit uitgangspunt dan ook gebruikt om de unlocks en mogelijkheden in Battlefield 4 aan te passen. Volgens Gustavsson zijn de set-ups in de nieuwste game makkelijk om te leren, maar lastig om te beheersen.

  Vanaf vandaag is de bèta voor Battlefield 4 open voor iedereen. Gamers die de game hebben gepre-ordered konden al vanaf dinsdag al aan de slag. De nieuwe shooter van DICE ligt vanaf 1 november in de winkel voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  Battlefield 3

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.