'Diablo 4 release gaat in 2020 of later plaatsvinden'

  De Diablo 4 release lijkt nog een tijdje op zich te laten wachten volgens Kotaku. Tijdens Blizzcon dit jaar waren fans al boos over het uitblijven van de aankondiging van Diablo 4. In plaats daarvan kwam de aankondiging van Diablo Immortal, een game voor mobiele apparaten, maar Diablo 4 is zeker onderweg ondanks dat er geen aankondigingen geweest zijn.

  De Diablo 4 release zal niet voor 2020 plaats gaan vinden volgens Kotaku, maar daarbij is het nog niet zeker of de game eerst naar PC komt of dat de release gelijktijdig met de consoles zal plaatsvinden. In het artikel van de site zijn elf (voormalige-) en huidige werknemer geïnterviewd over de Diablo 4 release en dat heeft voor flink wat informatie gezorgd.

  Diablo 4 draagt daarnaast intern bij ontwikkelaar Blizzard de naam Fenris. Voor nu ziet het er volgens Kotaku uit dat de game terug gaat naar wat Diablo II een succes maakte: het omarmen van de duisternis. Volgens de (ex-)werknemers probeert het team de game duister en vies te maken, zoals in Diablo II. Diablo III zou volgens de studio teveel tekenfilm-elementen hebben en daardoor zijn er voor Diablo 4 aanpassingen gemaakt met betrekking op de artstyle en de affecten van spreuken.

  Het zijn niet de enige aanpassingen die voor Diablo 4 op de planning staan, want mogelijk gaat de gameplay ook op de schop. Het project heeft op het moment een camera die de traditie van Diablo in stand houdt, namelijk van bovenaf, maar dat gaat mogelijk veranderen. Er wordt intern overlegd om de camera over de schouder te plaatsen, zoals je in games als Dark Souls en God of War ziet.

  Diablo 4 release mogelijk meer sociaal

  Een andere verandering die er mogelijk aan zit te komen is dat de game meer sociaal gaat worden. Intern wordt er volgens Kotaku namelijk overlegt om lichte MMO-elementen aan de game toe te voegen a la Destiny. Zo zijn er discussies om bijvoorbeeld speciale missies te maken waarbij spelers samen een kerker moeten doorkruisen. Een kerker die volledig voor zo'n soort ervaring gemaakt wordt. Voor nu is er officieel nog niets bekend en hebben fans van de Diablo-games het te doen met Diablo Immortal.

  Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition

  Verkijgbaar vanaf 19 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.