Deze populaire Nintendo Switch game is nu gratis te spelen

News
donderdag, 06 juni 2024 om 13:00
hollow knightf1643212145
Ben je weer aan wat nieuws toe op de Nintendo Switch, maar heb je geen budget om iets nieuws te kopen? Dan zijn gratis speelbare games zeer welkom. De populaire titel Hollow Knight kun je nu gratis spelen.
Hollow Knight kwam uit in 2017 (op de Switch in 2018) en is een metroidvania actie avonturengame. De game kon bij release meteen rekenen op lovende recensies en is in de loop der tijd dan ook met verschillende uitgaves op meedere platformen verschenen. Ook heeft de titel al meerdere prijzen gewonnen. Op de Switch is de game momenteel gratis speelbaar tot en met 12 juni. Zo meldt het Twitteraccount van Nintendo of Europe. Je moet daarvoor wel Switch Online-abonnee zijn.
Mensen die de smaak te pakken hebben en nog niet klaar zijn met de game, kunnen de titel daarna met korting aanschaffen. Normaal gesproken kost de game in de eShop 14,99 euro maar de game kost tot en met 19 juni slechts 7,49 euro. Je kunt zeker meer dan 20 uur in deze game steken, mogelijk zelfs veel meer, dus je krijgt zeker waar voor je geld.

Waar gaat Hollow Knight over?

In Hollow Knight speel je als een zwijgend figuur genaamd The Knight. Hij komt terecht in het insectenrijk Hallownest, dat flink in verval is geraken. Hoe dat komt en wat je eraan kunt doen is niet iets dat de game je voorkouwt. Gaandeweg worden er kleine stukjes verhaal verteld die je vervolgens zelf een beetje in elkaar moet puzzelen.
De game heeft volgens de eShop de volgende kenmerken:
  • Verken het onwerkelijke insectenrijk Hallownest en ontrafel de donkerste geheimen.
  • Verken een groot ondergronds koninkrijk dat zucht onder een verderfelijke vloek en bewoond wordt door misvormde schepsels.
  • Gebruik je zwaard en je speciale vaardigheden om vijanden over de kling te jagen en geheime routes te ontdekken.
  • Laat je betoveren door de adembenemende artwork en traditionele 2D-animaties.
De game heeft overigens ook een fysieke uitgave gekregen. Daar betaal je iets meer voor, namelijk vier tientjes. De game wordt officieel geschikt gevonden voor kinderen vanaf zeven jaar, maar laat je daar niet door misleiden. Het is geen vrolijke platformer, maar een duister, melancholiek avontuur. Bovendien is het een vrij moeilijke game, dus bij de jonge gamer kan Hollow Knight wat frustratie opleveren.
Hollow Knight - Switch Image
Hollow Knight - Switch
EUR39.99
Op voorraad
Koop op bol.
Fans van de game wachten trouwens al geruime tijd op een vervolg. Al in 2019 werd Hollow Knight: Silksong aangekondigd, maar updates over deze game zijn vrij schaars. Er zijn wat recente ontwikkelingen waardoor men denkt dat de game binnenkort eindelijk uitkomt. Wie weet kun je als je nu aan Hollow Knight begint na afloop dus rechtstreeks door naar Silksong.
Ben jij er klaar voor om allerlei mysteries op te lossen? Ga jij Hollow Knight gratis spelen op de Switch? Laat het gerust weten in de comments.

Populair Nieuws