Deze Avengers Endgame deleted scenes zullen op de blu-ray staan

  Sinds kort is de digitale versie van Avengers Endgame uit, dus weten we wat er aan extra materiaal te zien zal zijn in de thuisreleases. Daarbij hoort natuurlijk een aantal scènes die niet in de film te zien waren. Dit zijn de Endgame deleted scenes die we te zien krijgen.

  Marvel Studios

  Al eerder werd een scène vrijgegeven waarin de Avengers direct na het beslissende gevecht met Thanos hun eer bewijzen aan Tony Stark. Dit is één van de scènes die deel uitmaakt van het pakket dat je met de blu-ray, DVD, of digitale release in huis haalt. Daarnaast zijn er vijf andere niet eerder vertoonde scènes.

  Welke Endgame deleted scenes zijn er nieuw?

  Eén van de scènes laat zien hoe Pepper en Tony in de keuken bezig zijn en een korte discussie hebben over Goji bessen. Deze blijven onverklaarbaar verdwijnen. Het blijkt dat Tony’s Alpaca ze opeet.

  Een tweede scène speelt zich af tijdens de brainstorm-sessie waarin de Avengers zoveel mogelijk bekende locaties van de Infinity Stones proberen te bedenken. Terwijl Steve uitlegt hoe de Tesseract in de eerste Captain America op de bodem van de zee belandde breekt Rhodey in. Hij heeft commentaar op de manier waarop Steve de situatie die hem in een ijslolly veranderde heeft afgehandeld.

  Rocket Raccoon neemt zelden een blad voor de mond en dat is niet anders wanneer de Avengers The Battle of New York nog eens grondig bestuderen. Volgens hem is de twee uur die de Avengers nodig hadden om de aanval af te slaan een beschamend lange tijd voor een leger van dat kaliber. Tony pakt hem direct terug door zijn hoofd te scheren.

  Zijn er ook verwijderde scènes die wat verder in de film hadden gezeten?

  De laatste twee Endgame deleted scenes hadden zich afgespeeld tijdens de ‘time heist’. In één daarvan zien we Thor en Rocket in het paleis van Asgard. Rocket wil haast maken, maar Thor heeft het te druk met het… bevuilen van het paleis om zich te concentreren en weet bovendien niet waar hij heen moet. Rocket verbaast zich daarover, maar Thor laat weten dat hij ‘maar’ 1500 jaar in het paleis heeft gewoond, niet eeuwig.

  De laatste nieuwe Endgame deleted scene is een kort gesprek tussen Tony en zijn vader Howard. Howard ziet potentie in de hem nog onbekende vreemdeling en biedt hem een baan aan. Tony moet het aanbod afslaan omdat hij te druk bezig is met de toekomst. Geen woord van gelogen, natuurlijk.

  Digitale formats van Avengers Endgame zijn nu al beschikbaar in de Verenigde Staten en komen naar Nederland op 14 augustus. Op de blu-ray, 4K blu-ray en DVD moeten we nog even wachten: die komen in Nederland op 30 augustus uit. In onze review kun je lezen wat wij vonden van de bioscoopfilm.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.