Devil May Cry op Switch aangekondigd - Deze zomer te spelen op Switch

  Capcom brengt de PlayStation 2 klassieker naar Nintendo Switch. Vanaf deze zomer kun je Devil May Cry op Switch spelen, thuis of onderweg. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar er zijn screenshots beschikbaar op de officiële site van de game.

  Devil May Cry kwam oorspronkelijk uit in 2001 voor PlayStation 2. Sindsdien zijn er meerdere succesvolle games in de serie geweest. Eerder dit jaar kwam bijvoorbeeld Devil May Cry 5 uit. De games in de serie zijn tot dusver nog niet op Nintendo Platformen verschenen, maar daar komt deze zomer dus verandering in.

  Wie hoopte dat de Devil May Cry remaster naar de Switch zou komen moeten we teleurstellen. Het gaat hier duidelijk om de oorspronkelijke PS2 versie. Wel is het goed mogelijk dat deze versie iets wordt opgepoetst voor de Switch release. En uiteraard kunnen we waarschijnlijk rekenen op een optimalisatie voor dit systeem.

  Wat is Devil May Cry?

  Devil May Cry is een hack-and-slash actiegame. In de game zul je te maken krijgen met verschillende demonen om te verslaan. De game beloont combo-aanvallen: er gaat een stijlmeter omhoog naarmate je je aanvallen beter combineert. Herhaal je vaak dezelfde aanval, dan blijft de meter laag steken. Als je je aanvallen afwisselt gaat hij juist sneller omhoog. Ook zijn er platform-uitdagingen en puzzels.

  Waar gaat Devil May Cry over?

  Je speelt als Dante, een half-demoon wiens familie is vermoord door Mundus, koning van de onderwereld. Deze Mundus is lang geleden verbannen, maar nu dreigt hij te ontsnappen. Wanneer ene Trish Dante hiervan op de hoogte brengt, valt de taak op Dante om hem te doden, en zo zijn familie eindelijk te wreken.

  Wanneer is Devil May Cry op Switch beschikbaar?

  Er is bekendgemaakt dat deze zomer Devil May Cry op Switch uitkomt. Wanneer precies is nog onduidelijk, maar er is een goede kans dat we op E3 meer horen. Heb je nog nooit Devil May Cry gespeeld en wil je weten of deze franchise iets voor jou is? Dan kun je hier onze review van Devil May Cry 5 lezen.

  Devil May Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.