Details over Google gamecontroller door patent gelekt

  Google heeft een patent aangevraagd voor een gamecontroller waardoor er informatie is gelekt. In dit patent staat onder andere geschetst hoe de controller er mogelijk uit zal gaan zien. Verder wordt er ook getoond wat de notificatiemogelijkheden zijn van de gamecontroller.

  Volgens een artikel van The Verge zou deze Google gamecontroller waar het patent informatie over lekt onder andere kunnen aangeven wanneer de speler uitgenodigd is om met iemand anders te spelen. Naast deze meldingen kan de gebruiker van de controller ook meldingen krijgen van nieuwe chatberichten of wanneer er een verandering plaatsvindt in de ranglijsten van een game.

  Verder bevat het patent tekeningen van de nieuwe gamecontroller van Google. De controller heeft onder andere twee bewegingssticks, twee bumpers en twee triggers en een D-pad met richtingstoetsen en knoppen. Onderaan de controller is er nog een microfoon-teken die waarschijnlijk bedoeld is om Google Assistent mee in te kunnen schakelen.

  Google gamecontroller van patent begin van gamelijn Google

  Het is nog niet bevestigd of Google dit ontwerp ook daadwerkelijk zal gaan gebruiken. Naast deze gamecontroller heeft Google ook nog een game streaming service waar zij aan werkt. In oktober is deze service voor het eerst getest met de game Assassin’s Creed Odyssey. Deze service was toen getest op desktops en laptops.

  Deze streamingservice zou nog wel eens een uitdaging kunnen worden voor Google. Veel gebruikers van diensten voor films en series zijn namelijk wel gewend dat het beeld even vast kan lopen of kan haperen, maar wanneer dit bij een game gebeurt kan dit ontzettend ergeren. Het zal dan ook nog wel eens een uitdaging kunnen worden voor Google om ervoor te zorgen dat deze haperingen niet voorkomen tijdens het gamen.

  De game die is gebruikt tijdens het testen is Assassin’s Creed Odyssey. In deze game ben je een Griekse held en word je in een landschap gegooid waar al jouw beslissingen consequenties hebben. Dat komt door het nieuwe Mercenary systeem. In ons artikel over dit Mercenary systeem kun je hier meer over lezen. Assassin’s Creed Odyssey is uitgekomen in oktober.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.