Destiny heeft meest succesvolle franchise launch aller tijden

  Destiny, Destiny, Destiny! Voor het geval je niet zo up to date bent met gaming nieuws en/of Patrick Ster heet en onder een steen leeft: Destiny, de nieuwe IP van Bungie is gisteren uitgekomen. Uitgever Activision heeft bekendgemaakt dat Destiny de meest succesvolle launch van een nieuwe IP aller tijden heeft gehad.

  Hiervoor ging de titel van meest succesvolle launch van een nieuwe videogame-franchise naar Watch Dogs van Ubisoft. Deze verkocht 4 miljoen exemplaren in zeven dagen. De precieze verkoopcijfers zijn nog niet bekend, maar Destiny ligt uiteraard nog maar twee dagen in de winkelschappen. Wel maakte Activision bekend dat er voor 500 miljoen dollar aan exemplaren geleverd is aan winkels.

  Destiny is ook meest gedownloade game ooit

  Destiny is niet alleen de meest succesvolle launch van een nieuwe IP aller tijden, het is ook nog eens de meest gedownloade digitale game in de geschiedenis van downloadbare games. Dat weten we dankzij het grote aantal pre-orders op de Xbox Live Marketplace en de PlayStation Network Store. De digitale kopie van Destiny voor de PS4 staat momenteel op nummer 17 in de bestsellerlijst van games van de Amerikaanse Amazon, de fysieke kopiëen zijn driemaal te vinden in de top 10 van deze verkoper.

  Destiny

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.