'Destiny 2 naar Google Stadia met cross-save mogelijkheid'

  In de aanloop naar E3 wordt er steeds meer nieuws bekendgemaakt over Google Stadia. Nu is het nieuws uitgekomen dat Destiny 2 een Google Stadia titel gaat worden. Daarnaast zal het mogelijk worden om je progressie over te zetten naar meerdere platformen als de Xbox, PC en Stadia, zo meldt Kotaku.

  Bungie

  Wanneer gaat dit nieuws officieel aangekondigd worden?

  Kotaku is achter dit nieuws gekomen door meerdere personen te spreken die bekend zijn met Bungie’s toekomstige plannen. Vandaag houdt Google een persconferentie genaamd ‘Stadia Connect’ waarin zij informatie gaat onthullen over de prijs, releasedatum en games voor het nieuwe platform. De verwachting is dat tijdens deze persconferentie wordt aangekondigd dat Destiny 2 één van Google Stadia’s lancering titels wordt. Games die al eerder voor Stadia zijn aangekondigd zijn Assassin's Creed Odyssey en Doom Eternal.

  Stadia Connect vindt vanavond plaats om 18:00 uur Nederlandse tijd. De livestream is te volgen via het officiële Google Stadia YouTube kanaal. Een uur later, om 19:00 uur, zal Bungie een speciale Destiny 2-livestream houden waarin ze het nieuws dat de game naar Stadia komt waarschijnlijk ook toelicht. Een ander gerucht is dat tijdens deze livestream onthuld wordt dat Destiny 2 cross-save mogelijkheden gaat krijgen.

  Destiny 2 Google Stadia

  Cross-saving voor Destiny 2 op Google Stadia, PC en Xbox

  In het oorspronkelijke artikel waarin Kotaku het nieuws over Destiny 2 komst naar Google Stadia bekendmaakte, stond ook een andere opmerkelijke onthulling. Het gaat mogelijk worden om je personages en progressie over te zetten naar verschillende platformen. Hiermee is een foto bevestigd die data-miners (mensen die in de bestanden van een game zoeken naar informatie), hebben ontdekt waarop de tekst ‘cross-save’ te zien was.

  Als je op dit moment Destiny 2 aanschaft voor een andere platform moet je beginnen op level 1 en kun je alles weer opnieuw doen. In de toekomst wordt dit waarschijnlijk geen probleem meer dankzij deze nieuwe cross-save mogelijkheid. Een handige functie als je bijvoorbeeld samen met vrienden op zowel de Xbox One als de PC wil. Het is nog niet bekend of cross-saving in Destiny 2 ook mogelijk wordt voor de PS4.

  De Destiny 2-livestream begint om 19:00 Nederlandse tijd en is te volgen via Bungie’s officiële kanaal op YouTube, Mixer en Twitch.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.