Designated Survivor season 3 vanaf 7 juni op Netflix

  Vanaf juni is Designated Survivor season 3 te zien op Netflix. De eerste twee seizoenen waren te zien op ABC, maar hier werd de serie vroegtijdig stopgezet. Dat seizoen drie nu wordt gemaakt als Netflix original was al langer bekend, maar nu is ook bekend dat het uit zal komen op 7 juni.

  ABC

  Het officiële twitteraccount van de serie maakte de releasedatum bekend. Bij de tweet zat bovendien een filmpje waarin hoofdrolspeler Kiefer Sutherland de eerste twee seizoenen kort samenvat. De tweet staat hieronder, maar kijk het filmpje op eigen risico: er zijn spoilers.

  Waar gaat Designated Survivor over?

  De Designated Survivor is een bestaande functie in onder andere de overheid van de Verenigde Staten. Eén persoon wordt aangewezen die nooit op dezelfde plek als de president aanwezig mag zijn in het geval van een aanslag. In de serie is dit Thomas Kirkman, de rol van Sutherland.

  Wanneer de president en alle andere opvolgers omkomen bij een aanslag wordt Kirkman direct president. De serie volgt hem in de nasleep van de aanslag tijdens zijn tijd als president. Een belangrijk thema hierin is volgens Sutherland of een goed man goed kan blijven in de politiek.

  Moet je seizoen 1 en 2 gezien hebben voor Designated Survivor season 3?

  Kiefer Sutherland beweert in het filmpje dat met de aankondiging gedeeld werd dat dat filmpje voldoende is om Designated Survivor season 3 te kunnen volgen. Hoewel dat in grote lijnen waarschijnlijk waar is gaat het nog altijd om een overzicht in vogelvlucht. Het is dan ook aan te raden om de eerste twee seizoenen te kijken als je interesse hebt in de serie. Je hebt nog een ruime maand om de eerste seizoenen te bingewatchen voordat het derde seizoen begint.

  Ben je nog niet overtuigd dat je Designated Survivor moet kijken? Lees dan hier onze lijst van vijf redenen waarom je Designated Survivor moet kijken. Ook hebben we een review van het eerste seizoen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.