Derde DigiD storing in een week door DDoS-aanval

  Er is al sinds de derde keer in en week tijd een DigiD storing die is veroorzaakt door een DDoS-aanval. Veel gebruikers van DigiD hebben problemen met het inloggen of het bezoeken van de website.

  Sinds ongeveer half 10 vanochtend stromen er honderden meldingen binnen op allestoringen.nl. Dit gaat allemaal om problemen bij het bereiken van de website van DigiD. 50 procent van de meldingen gaan over problemen met het inloggen via de website en 35 procent over het bezoeken van de website. Overige klachten gaan over het ‘activeren’.

  DigiD storing door DDoS-aanval van dezelfde persoon?

  Het is niet duidelijk of de aanvallen steeds door dezelfde persoon zijn uitgevoerd. Momenteel komen er nog meldingen binnen van problemen, volgens Logius is de website van DigiD niet continu bereikbaar. Ook kunnen gebruikers niet inloggen via de mobiele app. Wanneer de problemen zijn verholpen is nog onbekend.

  Niet alleen website krijgen te maken met DDoS-aanvallen. In mei was ook de Rabobank getroffen door een aanval en een paar jaar geleden waren de Overwatch servers offline door een DDoS-aanval.

  Weet je niet precies wat een DDoS-aanval is? Lees dan hier alles over een aanval, hoe deze ontstaan en wat de gevolgen zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.