Dell introduceert vernieuwde XPS 12 convertible ultrabook

  Dell heeft zojuist een nieuwe versie aangekondigd van zijn XPS 12 convertible ultrabook. De vernieuwde laptop bestaat nu ook twee delen, namelijk een tabletdeel en een toetsenbord onderdeel. Verder heeft het nu dunne schermranden en krijgt de laptop een configuratie met een 4K touchscreen.

  Op het eerste oog lijkt de XPS 12 op een kleine laptop, maar dat is het niet. Vergelijkbaar met de pas aangekondigde Surface Book van Microsoft, heeft de vernieuwde XPS 12 convertible een basisonderdeel en een tabletdeel. Het scherm is 12.5 inch en zit vast met een magnetisch systeem. Op deze manier kun je makkelijk het scherm loskoppelen van het basisonderdeel.

  XPS 12 convertible bestaat uit twee delen

  De eerdere versie van de XPS 12 had een scharnier binnen de metalen rand waar je het scherm kon omklappen. Bij de nieuwe versie is dus gekozen voor magneten, waardoor je nu de twee onderdelen zowaar kunt loskoppelen.

  De XPS 12 convertible heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels maar je kunt ook voor een scherpere versie kiezen die een resolutie van 3840 bij 2160 pixels heeft. Verder heeft de nieuwe laptop een voeding die verloopt via USB C poorten en een SD kaartlezer op het tablet deel. Ook heeft de tablet twee camera's.

  De laptop begint de levering in Amerika in november, maar een datum voor Nederland is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de laptop in Amerika qua prijs begint bij 999 dollar en kan oplopen tot 1299 dollar. Ook de Europese prijzen zijn nog niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.