Definitieve PlayStation VR specs getoond op GDC

  Tijdens de Game Developers Conference in San Francisco heeft Sony veel informatie gegeven over zijn komende virtual reality headset. Hierbij waren ook de uiteindelijke PlayStation VR specs.

  Tijdens een speciale persconferentie maakte Sony veel details bekend over de headset, waaronder de PlayStation VR prijs en release. Deze zal in oktober plaatsvinden. Dan is het apparaat voor 399 euro te koop.

  PlayStation VR specs met 1080p resolutie

  Daarnaast zijn ook de definitieve PlayStation VR specs onthuld, waardoor we nu precies weten wat de hardware kan. Zo heeft de headset een 5.7-inch OLED scherm met een resolutie van 1920x1080 verdeeld over beide ogen. De verversingssnelheid is 120 Hz, waardoor games met 120 fps mogelijk zijn.

  De latentie van het scherm zal 18 milliseconden bedragen. Een snelle latentie is nodig om een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden. Het field of view is zo'n 100 graden.

  Bewegingen van de speler worden geregistreerd met negen LED-lampjes. Deze laten de PlayStation camera weten waar mensen zijn en deze bewegingen vertalen in de game. De camera is in staat om 360-graden bewegingen te registreren, waardoor je ook rond kunt draaien zonder de ervaring te verstoren.

  Veel PlayStation VR games

  Sony werkt hard aan content voor PlayStation VR. Zo zullen er speciale apps en games komen. Electronic Arts zal Star Wars Battlefront geschikt maken voor virtual reality. Daarnaast moeten er dit jaar nog ongeveer 50 games uitkomen voor PlayStation VR.

  De PlayStation VR is nu voor 399 euro in Nederland te pre-orderen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.