Death Stranding game wordt een actiegame

  Tijdens de E3 van vorige week kwam Hideo Kojima, het brein achter onder andere Metal Gear, tijdens de Sony persconferentie het podium op om zijn nieuwe game aan te kondigen. Het was één groot vraagteken, maar vandaag bevestigt Kojima zelf dat zijn Death Stranding game een actiegame wordt.

  Kojima zegt er zelf namelijk over dat als er een 'label' opgeplakt moet worden dat Death Stranding gelabeld kan worden als een actiegame. Hij maakt hierbij wel de opmerking dat zijn Metal Gear reeks ook als actiegame betiteld werd, maar doordat de focus op 'verstoppen' lag, mensen het een volkomen nieuwe term gaven, namelijk "stealth actiegame".

  Ook in het geval van zijn nieuwe Death Stranding game voorziet hij een dergelijke gebeurtenis. Men bestuurt Norman Reedus, acteur van The Walking Dead, en je stuit al spelende op dingen die niet in hedendaagse game termen passen, vandaar dat het niet per se als actiegame door het leven kan gaan.

  Death Stranding game gaat bijna in productie

  Tijdens de Sony persconferentie maakten we kort kennis met de komende game van Kojima. Zo zagen we een teaser trailer met een aangespoelde man, een baby en een heleboel dode vissen. Het doel van de game werd niet duidelijk, en ook later is er niet meer informatie omtrent de Death Stranding game naar buiten gebracht. De enige toevoeging die de game ontwikkelaar deed, is dat de game momenteel aanbeland is bij het kiezen van de enige alvorens de game in volledige productie gaat.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.