Dead Island 2 release verwijderd van Steam

  De Dead Island 2 release is verwijderd van Steam. Dt kan betekenen dat de game volledig geannuleerd is. Er is nog geen officieel bericht gekomen van Deep Silver, de ontwikkelaar van Dead Island 2.

  De ontwikkeling van Dead Island 2 kent al langere tijd problemen. In eerste instantie zou Deep Silver samen met Techland het project op zich nemen. Techland verliet echter het project om aan Dying Light te gaan werken.

  Nadien werd Yager Development geroepen door Deep Silver om het project aan te pakken. Ook deze ontwikkelaar verliet het schip en weer zat Dead Island 2 zonder ontwikkelaar.

  De derde ontwikkelaar die op het project gezet werd is Sumo Digital. Sumo Digital is bekend van onder andere Little Big Planet, het is onbekend of Sumo Digital op dit moment daadwerkelijk bezig is met het ontwikkelen van de game.

  Onduidelijkheid over Dead Island 2 release

  Het verwijderen van de Dead Island 2 release op Steam kan dus betekenen dat de game geannuleerd is. Een andere mogelijkheid is dat er eindelijk schot in de zaak zit en Deep SIlver en Sumo Digital de game hebben laten verwijderen zodat ze de Dead Island 2 release opnieuw kunnen aankondigen op de E3 in juni.

  Het is nog even afwachten welke weg de Dead Island 2 release zal inslaan, wellicht dat de naam veranderd is en dat Sumo Digital er zijn eigen game van zal gaan maken. Het wachten is nu dus op het officiele bericht van Deep Silver en Sumo Digital.

  In de tussentijd kunnen fans van de serie zich voorlopig bezig houden met de Dead Island Definitive Collection, deze is vanaf vandaag beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  In de Dead Island Definitive Collection zitten de twee Dead Island games, Dead Island en Dead Island Riptide. De games zijn voor deze collectie aangepakt om ze klaar te stomen voor de nieuwe generatie consoles, volgens Deep Silver zijn vooral de graphics en de UI aangepakt.

  Dead Island 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.