Dead Island 2 ontwikkeling nog in volle gang

  Het is al ruim een jaar akelig stil rondom de Dead Island 2 ontwikkeling. Uitgever Deep Silver laat nu weten dat er nog steeds aan de game gewerkt wordt voor een latere periode.

  De laatste keer dat we iets te horen kregen over Dead Island 2 was in maart 2016. Toen werd de game opgepakt door ontwikkelaar Sumo Digital. Daarvoor was de sequel lange tijd in ontwikkeling bij Yager, maar die studio ging failliet in 2015. Velen verwachtten dat de titel geannuleerd was na een moeilijke ontwikkelperiode, maar volgens Deep Silver is dat dus niet het geval.

  Dead Island 2 ontwikkeling

  Dead Island 2 zou oorspronkelijk uitkomen in de lente van 2015. We zijn nu twee jaar verder en hebben sindsdien nog niets gezien van de game. In een statement geeft Deep Silver aan dat Sumo Digital veel progressie maakt met het nieuwste deel in de succesvolle serie. Hierin wordt ook gezegd dat we pas iets van de game te zien krijgen zodra de ontwikkeling ver genoeg is om een fatsoenlijk product te tonen.

  Hoewel het nog even kan duren voordat we meer te zien krijgen van Dead Island 2 is het voor de fans van de serie een goed teken dat de uitgever de game niet dood verklaart. Over onbepaalde tijd kunnen we meer verwachten van de game.

  Dead Island serie

  Dead Island 2 is verwarrend genoeg de vierde game in de franchise. De allereerste game werd opgevolgd door Dead Island Riptide die meteen voortborduurde op het verhaal uit het eerste deel. In 2014 konden we nog aan de slag met Escape Dead Island, een spin-off met een compleet andere stijl.

  Sindsdien heeft Deep Silver de eerste twee delen in betere kwaliteit nog uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC onder de naam Dead Island Definitive Collection.

  Dead Island 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.