De Gears POP release slaat Nederland over wegens lootboxen

  Als je op de nieuwe strategische mobiele game Gears POP! zit te wachten, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat deze er nog steeds niet is. Dit betreft helaas geen vertraging van de game. De Gears POP release slaat Nederland namelijk over. Dat vertelde Dana Sissons, hoofd communicatie bij Xbox voor Gears of War.

  Gears POP! zou eigenlijk afgelopen donderdag uitgekomen zijn in de Google Play Store en de App Store, waardoor iedereen met Android of iOS met de iconische Gears of War karakters in Funko POP! stijl aan de slag zou kunnen. Op het laatste moment heeft het gebruik van lootboxen jammer genoeg roet in het eten van een release. Gears POP! bevat namelijk Gears Packs die met in-game geld of echt geld gekocht kunnen worden en dat valt onder gokken. De tweet van Sissons is hieronder te bekijken.


  Gears POP release is de eerste game die Nederland overslaat

  De wet rondom kansspelen heeft hiermee voor het eerst een game niet uitkomt vanwege lootboxen. De game is overigens niet tegengehouden door de kansspelauthoriteit zelf, maar Microsoft heeft besloten om de game simpelweg niet in ons land uit te brengen om problemen met de wetgeving te voorkomen.

  Of de game definitief niet naar Nederland zal komen, is onbekend. Verder is ook onbekend of dit toekomstige releases rondom Gears of War, zoals Gears 5 of andere Microsoft titels zal beïnvloeden.

  Gears Pop!

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.