De Game of Thrones prequel is begonnen met filmen

  HBO’s hitserie Game of Thrones mag dan wel recent zijn beëindigd, maar dit stopt de zender niet om meer verhalen uit te brengen in het land van Westeros. Volgens Entertainment Weekly is het filmproces voor de pilot van de Game of Thrones prequel van start gegaan. Er is nog geen informatie bekend over een releasedatum.

  HBO

  Waar gaat de Game of Thrones prequel over?

  Verwacht in de nieuwe Game of Thrones serie geen bekende personages al Daenerys, Jon Snow of Cersei, de prequel speelt zich namelijk duizenden jaren af voor de gebeurtenissen van het eerste seizoen. Volgens de officiële beschrijving en opmerkingen die schrijver George R.R. Martin heeft gedaan zullen we in de prequel teruggaan naar de oorsprong van de white walkers en zullen we kennismaken met de eerste Starks.

  Het is maar goed dat we in deze prequel eindelijk meer informatie zullen krijgen over The Night King en zijn ondode leger van white walkers. Nadat we jarenlang een paar vage hints hebben gekregen tijdens het kijken van Game of Thrones zijn we nu de serie is afgelopen eigenlijk nog niet veel wijzer.


  Wie zijn er allemaal betrokken bij de nieuwe Game of Thrones serie?

  Showrunner Jane Goldman zal bij de prequel de touwtjes in handen hebben. Goldman heeft in het verleden het scenario geschreven voor meerdere X-Men films en de twee delen uit de Kingsman-reeks. George R.R. Martin zal ook weer van de partij zijn voor de nodige begeleiding en S.J. Clarkson is verantwoordelijk voor de directie.

  De showrunners van de oorspronkelijke Game of Thrones serie David Benioff en Dan Weiss zijn deze keer niet betrokken. Het duo is op dit moment volop bezig met de productie van hun nog onaangekondigde Star Wars film die gepland staat voor 2022.

  Game of Thrones Bran

  Welke acteurs zijn aangekondigd?

  Een paar van de acteurs die de lastige taak zullen krijgen om het werk van Emilia Clarke, Sophie Turner en Kit Harington te evenaren zijn ook al aangekondigd. Onder andere Naomi Watts (King Kong, Mulholland Drive) en Josh Whitehouse (Northern Soul, Poldark) hebben een rol te pakken in de Game of Thrones prequel.

  Vanwege de tijdsperiode waarin de prequel zich afspeelt zullen er waarschijnlijk geen personages uit de oorspronkelijke Game of Thrones serie in de nieuwe serie voorbij komen. Er wordt wel verwacht dat The Night King een rol gaat spelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.