De Blob heruitgave komt naar PlayStation 4 en Xbox One

  Goed nieuws voor mensen die negen jaar geleden De Blob speelden op de Nintendo Wii, want er komt een De Blob heruitgave voor de PlayStation 4 en Xbox One. 17 november is de release.

  De Blob werd gemaakt door een achttal studenten, nu bekend als Ronimo Games, van de HKU, een hogeschool waar onder andere game design onderwezen wordt, en een student van een andere school. Het was eerst de bedoeling om De Blob als gratis spel voor de PC uit te geven, maar toen THQ heil in de zaak zag, kwam de game onder zijn vaandel terecht en werd het in 2008 voor de Nintendo Wii uitgebacht.

  In De Blob moet je een op Utrecht gebaseerde stad weer van kleur voorzien. Een vijand heeft er namelijk voor gezorgd dat alle kleur eruit verdwenen is. Aan jou dus de taak om de gehele stad, a la Splatoon, te verven om zodoende de duistere I.N.K.T. Corporation te verdrijven. Dit doe je door middel van puzzels, dus een beetje denkwerk is zeker vereist.

  De Blob heruitgave is een kleine grafische update

  De Blob heruitgave voor de PlayStation 4 en Xbox One verandert verder niet veel aan de gameplay. Als we THQ Nordic, de nieuwe uitgever nadat het oude THQ in 2012 failliet ging, moeten geloven krijgt De Blob een kleine grafische update. Denk daarbij een scherpere textures en een betere resolutie.

  De Blob kwam in 2008 uit voor de Nintendo Wii en werd een bescheiden succesje. Succesvol genoeg om in 2011 een tweede deel uit te brengen én om de game eerder dit jaar een PC heruitgave te gunnen. In de De Blob 2 review waren we in ieder geval tevreden over de kwaliteit van de puzzel game. Zes jaar na dato is De Blob 2 overigens nog steeds te koop bij verschillende winkels.

  de Blob

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.