DDos-aanval bij Rabobank - opnieuw getroffen

  Zondagavond kregen de Rabobank en ABN Amro opnieuw te maken met een DDoS-aanval. Dit is de tweede DDoS-aanval bij Rabobank deze week. Gebruikers hadden problemen met internet- en mobiel bankieren.

  Zondagavond meldde de Rabobank dat zijn diensten niet meer goed werkten door een DDoS-aanval. Rond 02:00 uur werkte alles weer naar behoren en kon de aanval afgeslagen worden.

  Ook de ABN Amro werd opnieuw getroffen: internet- en mobiel bankieren werkten niet, de website was traag, en gebruikers ervaarden ook problemen met iDeal-betalingen. De problemen zijn inmiddels opgelost.

  Niet de eerste DDoS-aanval bij Rabobank deze week

  Beide banken kregen eerder te maken met een DDoS-aanval: de diensten van ABN Amro en Rabobank lagen er donderdag ook al uit. De aanvallen lijken geen incidenten te zijn. Op Twitter eiste een gebruiker met de naam "DDoS your mom" de aanvallen op. Met een tweet vertelde hij ook dat er meer aanvallen zouden volgen. Het is niet bekend of de aanvallen ook daadwerkelijk zijn veroorzaakt door deze persoon of personen, of wie de daders zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.