DC heeft nieuwe horrorserie DCeased aangekondigd

  De DC-universe is al rijk aan films, series en stripverhalen, met als laatste, grootste succes Aquaman. DC is alleen nog niet klaar, de ontwikkelaar is de laatste tijd voornamelijk bezig met het aankondigen van horror. Dat doet de franchise nu met horrorserie DCeased die op 1 mei moet uitkomen.

  DC Comics

  De aankondiging van DCeased komt kort na het gerucht van horrorserie The Trench, een serie gebaseerd op de wereld uit Aquaman, waarschijnlijk vanwege Momoa’s succes. DCeased heeft alleen niks met het verhaal van Aquaman te maken, maar deze zesdelige stripserie betrekt zich over meerdere DC-helden.

  Kijk daarbij naar de leden van de Justice League (Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash en Cyborg), maar bijvoorbeeld ook naar Black Lighting en Green Lantern. Het plot van DCeased gaat als volgt volgens schrijver Tom Taylor:

  “Een mysterieus techno-virus is vrijgelaten op planeet aarde waardoor het meer dan 600 miljoen mensen heeft aangestoken en die aangestoken mensen binnen één seconden gewelddadig maakt. De DCU-helden zijn compleet onvoorbereid voor een dreiging van dit kaliber en besluiten eerst hun eigen geliefden te redden voordat ze anderen redden… Maar wat gebeurt er met ’s werelds grootste helden als de wereld eindigt?”

  Horrorserie DCeased verdere details over DCU

  De gebeurtenissen in DCeased worden gezien als de meest brute ooit in de DCU, en een van de meest dodelijke. Het zesdelige stripverhaal komt uit op 1 mei, maar staat los van alle andere verhaallijnen in de cinematic universe een geeft de schrijvers daarom alle ruimte er iets moois van te bakken.

  Wat dit ook betekent, is dat we dus weinig details krijgen over toekomstige DC-films door DCeased. Verwacht dus geen spoilers of opzetjes naar de volgende Justice League of Suicide Squad of iets dergelijks. Nee, DCeased is een horrorverhaal waarin niemand veilig is en alle DC-helden een onsmakelijk gevecht aangaan. Overleven ze het allemaal ? Misschien niet, maar omdat de strip losstaat van de films, hoef je niet te vrezen dat je je favoriete DC-held na DCeased niet meer in actie ziet.

  Ben je een fan van DC? Bekijk dan eens onze special met daarin alle toekomstige DC-films die nog gaan komen in 2019 en 2020! Wat vind jij tot nu toe van DCeased? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.