DayZ Xbox Game Preview versie moet nog dit jaar uitkomen

  De Early Access van survivalgame DayZ (de standalone) duurt al flink wat jaar. Sinds 2013 zit het spel in het Steam traject voorafgaand aan de release. Met de bevestiging van een DayZ Xbox Game Preview versie komt daar dit jaar een soortgelijke vorm van voor gamers met een Xbox One.

  Spellen die in Early Access zitten zijn nog niet af. Dat kan betekenen dat er nog flink wordt gepoetst om het spel perfect te krijgen voor de release, of dat het een project is waar altijd aan gewerkt zal worden. DayZ komt het dichtst bij de laatste categorie, want het spel bevindt zich al bijna vijf jaar in de Early Access fase.

  DayZ Beta komt ook naar DayZ Xbox Game Preview

  Het spel begon ooit als modificatie voor oorlogssimulator Arma 2 en groeide al snel uit tot één van de bekendste zombiesurvivalgames. Met de overstap naar de zogenaamde DayZ Standalone moet het spel zo mogelijk nog beter worden, maar tot op heden is die versie dus nog niet uitgebracht. Wel is de kogel door de kerk van betreft een Xbox One versie van het spel: die komt er, hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar.

  Het spel zal uitkomen in het Xbox Game Preview programma, wat neerkomt op een Early Access programma voor de console van Microsoft. Het spel zal bij lancering op dat platform dus nog niet af zijn, maar grote updates zullen geregeld meer content toevoegen aan de open wereld van Dayz.

  Behalve een Xbox preview zal het spel ook dit jaar nog voor de PC uit de 'alpha' moeten stappen en officieel het label 'beta' moeten krijgen. Diezelfde versie zal vervolgens op de console geleverd moeten worden. Over een PlayStation 4 versie is niet veel meer bekend dan dat deze er ooit moet komen.

  DayZ

  Verkijgbaar vanaf 16 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.