DayZ beta gaat er eindelijk aankomen volgend jaar

  Het zit er eindelijk aan te komen! De ontwikkelaars hoopten het al dit jaar te kunnen lanceren, maar de DayZ beta komt er in 2018. Dat is te lezen in het rapport van Bohemia Interactive. De game zit momenteel in versie 0.62 en hoopt volgend jaar te updaten naar 0.63 stable, alias de beta.

  De ontwikkelaars hebben zich echter wel eens eerder niet aan hun woord gehouden. In 2015 zou de beta namelijk al uitkomen, maar dat is toen niet gelukt. Toch zegt Eugen Harton, lead producer van DayZ, het dit keer écht te menen.

  ''Vergis je niet, deze toewijding komt door al onze eerdere planningsfouten te verwerken. We zijn er nu serieus over. 2018 wordt één van de meest belangrijke jaren voor DayZ. Verwacht alleen niet meteen de volledige game wanneer de beta online gaat.''

  DayZ beta ook voor de consoles

  De game, die al sinds 2013 in early access alpha zit, heeft ook nog steeds de plannen om over te waaien naar de Xbox One. Ook deze kunnen we volgens Eugen Harton al sneller spelen dan verwacht.

  ''Op de Xbox hebben we een hele grote community die nog steeds aan het wachten is op een hardcore online survival game. We willen, en moeten, aan al dat wachten volgend jaar een einde maken. We staan aan het begin van de meest opwindende dagen van DayZ. Wanneer de game uit early access alpha stapt, zullen we de beta ook leveren aan gamers op de console in 2018.''

  Gezien de al eerder mislukte pogingen om uit early access te stappen is het nog maar even afwachten of we de beta in 2018 kunnen spelen. Maar de woorden van de lead producer van DayZ zijn in ieder geval veelbelovend.

  Als je benieuwd bent naar alle veranderingen die de ontwikkelaars door gaan voeren voor de beta kun je hun status rapport van deze week lezen. Voor het einde van het jaar zal Bohemia de status update met het grote nieuws ook in een video verwerken.

  DayZ

  Verkijgbaar vanaf 16 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.