Darksiders Genesis releasedatum onthuld

  Uitgever THQ Nordic heeft de Darksiders Genesis releasedatum onthuld. De nieuwste telg in de Darksiders-franchise komt aan het einde van het jaar naar de PC en Google Stadia. Consolebezitters moeten iets langer wachten op het nieuwste avontuur, want Genesis is op 14 februari 2020 te vinden op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  De nieuwste Darksiders is een spin-off van de eerste drie Darksiders-titels en draait om de laatste ruiter van de Apocalyps genaamd Strife. Samen met zijn broer War, die centraal stond in de eerste Darksiders uit 2010, moet jij diverse monsters uitschakelen. Daarnaast moet je informatie inwinnen en een demonische samenzwering ontrafelen om de wereld te redden.

  Genesis verschilt in veel opzichten van diens voorgangers. Zo heeft de game een top-down perspectief met enkele loot-elementen en lijkt het in bepaalde opzichten op Diablo. Ook staat er een andere ontwikkelaar aan het stuur, namelijk Airship Syndicate. Deze studio bestaat uit oud-werknemers van Vigil Games, de maker van de eerste twee Darksiders-titels.

  Darksiders Genesis releasedatum voor consoles is begin 2020

  Darksiders Genesis is daarnaast co-op te spelen, waarin jij en een vriend War of Strife besturen. War gebruikt zijn zwaard om vijanden in mootjes te hakken, terwijl Strife met pistolen voor chaos zorgt. Als je alleen speelt, kan jij op elk gegeven moment wisselen tussen de twee personages.

  De laatste Darksiders game, Darksiders III, kwam in 2018 uit en kreeg van in onze review een 6. Darksiders Genesis verschijnt op 5 december voor de PC en Google Stadia en komt op 14 februari 2020 uit voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

  Darksiders Genesis

  Verkijgbaar vanaf 14 february 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.