Dark Souls 3 verkoop staat op 3 miljoen exemplaren

  Dat de Dark Souls 3 verkoop goed zou gaan, stond eigenlijk al vanaf dag één vast. Maar dat de Dark Souls 3 verkoop het zo goed zou doen, dat het op dit moment al over de drie miljoen verkochte exemplaren staat, - en daarmee de beste verkochte launchtitel uit de serie zou zijn - is toch enigszins verrassend.

  Inmiddels gaan de verkoopcijfers van de "Souls" franchise al over de 13 miljoen exemplaren en daar heeft de Dark Souls 3 verkoop, met een snelle rekensom een behoorlijk aandeel in gehad. Het merendeel van de Dark Souls 3 verkoop gebeurde in Europa en Noord Amerika, waar de game respectievelijk 1 en 1.5 miljoen keer verkocht werd. Bijzonder genoeg blijft de Japanse Dark Souls 3 verkoop steken op een half miljoen exemplaren, terwijl de game daar twee weken eerder al over de toonbank ging.

  De allereerste Dark Souls, die inmiddels al meer dan vijf jaar geleden is uitgebracht, heeft het grootste aandeel, maar is dan ook het langste uit. De eerste Dark Souls verkocht, samen met de uitbreiding voor het spel, een totaal aantal exemplaren van 5.6 miljoen. Aan dat cijfer alleen al is te zien dat het feit dat de Dark Souls 3 verkoop een maand na de lancering al over de 3 miljoen exemplaren heen is, des te meer bijzonder.

  Voor de volledigheid; Dark Souls 2 en de uitbreiding voor die game hebben het minste aantal exemplaren verkocht. De game en de uitbreiding, Scholar of the First Sin, hebben in totaal 2.9 miljoen exemplaren verkocht.

  Dark Souls 3 verkoop blijft stijgen

  Op dit moment is de game al over de 3 miljoen exemplaren heen. Aangezien er met elke Dark Souls game ook een nieuwe DLC uitkomt, wordt verwacht dat het cijfer voor de Dark Souls 3 verkoop nog hoger zal eindigen dan het op dit moment al staat.

  Dark Souls 3 kwam op 12 april uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. De Dark Souls 3 verkoop is na een maand al over de helft van het meest verkochte deel uit de Dark Souls franchise. Zoals gezegd, wordt er verwacht dat deze verkoopcijfers alleen nog maar hoger uitvallen wanneer er een DLC aan het spel toegevoegd wordt. Overigens is de DLC voor Dark Souls 3 nog niet officieel aangekondigd, maar omdat er voor de vorige twee delen ook DLC is uitgekomen, is het wel waarschijnlijk dat er nog een DLC voor de game verwacht mag worden.

  Dark Souls: Prepare to Die Edition

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.