Dark Souls 3 Nintendo Switch port werkt, trilogie mogelijk op komst

  Een team van From Software de Dark Souls 3 Nintendo Switch port aan de praat gekregen. Een build van de game is speelbaar in een mate waar de ontwikkelaar tevreden mee is. Bovendien zou From Software van de gelegenheid gebruik willen maken om een Dark Souls trilogie bundel uit te brengen.

  Volgens bronnen van Let's Play Video Games zou een Dark Souls 3 Nintendo Switch release niet geheel ondenkbaar zijn. Hoewel de ontwikkelaar eerder al verscheen op het lijstje Nintendo Switch partners, is er nooit een officiële onthulling geweest over een Dark Souls 3 Nintendo Switch port. Nu zou een build van de game dus te spelen zijn op testmodellen van de Nintendo Switch console.

  Dark Souls 3 Nintendo Switch port mogelijk op komst

  Hoewel de game speelbaar is op de testconsole is er geen woord gerept over specifieke prestaties, zoals de framerate. Ook betekent het niet dat een Dark Souls 3 Nintendo Switch port groen licht heeft gekregen van de ontwikkelaar, maar het is wel iets waar de studio intern over nadenkt.

  Een klein team binnen From Software zou al enkele maanden gewerkt hebben aan de port. Ook werd duidelijk dat de studio momenteel aan het uitzoeken is of het financieel gunstig is om een gebundelde heruitgave van alle drie de Dark Souls games, inclusief DLC, uit te brengen voor de Switch.

  Vooralsnog wacht From Software eerst de verkoopcijfers van de Nintendo Switch af, voor ze zich vol in het project zullen storten. Ook andere platformen zouden een Dark Souls collectie kunnen verwachten, From Software wil de trilogie namelijk gelijktijdig op alle platformen uitbrengen.

  Dark Souls

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.