Dankzij de dark mode van iOS 13 gaat je iPhone 30% langer mee

  De lancering van iOS 13 vorige maand maakte eindelijk de Dark-mode mogelijk voor het besturingssysteem van Apple, een batterijtest bewees dat het activeren van de functie de levensduur van iPhones met OLED-schermen verlengt.

  Als de donkere modus wordt inschakelt, wordt de achtergrond van de iPhone uitgeschakeld voor een donkerdere versie. iPhone eigenaren mogen instellen dat de functie op specifieke momenten van de dag wordt geactiveerd, maar ze kunnen er ook voor kiezen om deze permanent in te schakelen.

  Een test uitgevoerd door YouTube-kanaal PhoneBuff geeft iPhone bezitters met iOS 13 een reden om altijd de donkere modus op hun telefoons aan te hebben.

  Tegen de tijd dat de batterij van de iPhone XS in de lichte modus leeg was, had de iPhone XS in de donkere modus nog 30% van zijn batterij over. De test werd uitgevoerd met beide schermen met een helderheid van 200 nits. Wel kunnen iPhones op verschillende helderheidsniveaus leiden tot verschillende uitkomsten van percentage, maar een iPhone in donkere modus zou altijd een langere battrij duur moeten hebben.

  Waarom bespaart Dark-mode de batterij?

  De donkere modus bespaart batterij omdat iPhones nu een OLED display krijgen dit betekent dat wanneer pixels als zwart worden weergeven ze uit worden gezet. Met een LCD display worden zwarte pixels nog steeds verlicht wat extra batterij kost.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.