'Cyberpunk 2077 gameplay wordt kruising tussen FPS en RPG'

  De Cyberpunk 2077 gameplay wordt volgens journalisten op de E3 een kruising tussen FPS en RPG. Verschillende nieuwssites schrijven dit nadat zij in een besloten presentatie op de E3 gameplay van de game gezien hebben.

  CD Projekt RED

  Het lijkt erop dat CD Projekt RED's nieuwste project, Cyberpunk 2077, een kruising wordt tussen een RPG en een FPS. Verschillende nieuwssites zoals bijvoorbeeld Eurogamer en PC Gamer schrijven dit na een besloten presentatie van de game op de E3. Dit zal een grote verandering zijn voor de studio die hiervoor vooral third-person RPG's maakte zoals The Witcher 3.

  Cyberpunk 2077 gameplay nog vooral RPG

  CD Projekt Red toonde tijdens de presentatie maar liefst 50 minuten aan gameplay. In de beelden was te zien dat de meeste actie vanuit de eerste persoon gebeurt. Het spel zal dus iets weg hebben van andere first person RPG's als Deus Ex, ook omdat damage wordt aangegeven met health bars die boven de hoofden van je tegenstanders verschijnen.

  De studio is het ondertussen niet eens met het label van een FPS-game dat door sommige sites aan Cyberpunk 2077 wordt gehangen. Op Twitter zei de ontwikkelaar dat het gaat om een first-person RPG, en níet om een FPS, en dat mensen die bang zijn dat ze van hun personage alleen een paar vingers en een wapen gaan zien zich geen zorgen hoeven te maken: je zult genoeg van je character kunnen zien.

  Een beetje van beide

  Het lijkt erop dat Cyberpunk 2077 daarmee dus vooral een RPG gaat worden, maar door de actie-elementen in die moment aanvoelt als een FPS.

  Ondertussen is het nog steeds wachten op de release. De game werd al aangekondigd in 2012, maar er is nog geen datum bekend. Wel weten we dat de game naar de PlayStation 4, Xbox One en PC komt.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.