Cyberpunk 2077 gameplay getoond in livestream

  Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED heeft de eerste Cyberpunk 2077 gameplay beelden getoond. Dit deed de ontwikkelaar in een livestream die op het moment van schrijven nog steeds aan de gang is.

  Update: De livestream is af. De complete gameplay demo kun je ook hierboven in de video kijken of op Youtube.

  Op het Twitch kanaal van CD Projekt RED werd eerder vandaag urenlang een mysterieuze code afgespeeld. Sinds eerder vandaag werd er onder het bericht ‘data transmission in progress_’ tekst afgebeeld, wat volgens sommige knappe koppen Base64 code was voor verschillende screenshots van de game. Later bleek het een aftelling te zijn voor Cyberpunk 2077 gameplay, de eerste echte beelden die de ontwikkelaar van de game toonde.

  Cyberpunk 2077 gameplay voor het eerst getoond

  Op de beelden is te zien hoe hoofdpersonage V rondrijdt in Night City en verschillende keuzes kan maken om door situaties heen te komen. Ook is te zien hoe V duistere deals sluit met één van de megabedrijven die heerschappij hebben over Night City. Je krijgt keuzes om situaties zowel vredig als met geweld te benaderen. Hoewel de game first-person is en er ook schieten in voor komt, heeft CD Projekt RED eerder duidelijk gemaakt dat de game geen shooter wordt.

  Met deze livestream is het de eerste keer dat CD Projekt RED gameplay beelden van Cyberpunk 2077 toont. Eerder verscheen een trailer tijdens E3 2018, waar bepaalde pers ook achter gesloten deuren een gameplay demo te zien kreeg. Gedurende gamescom 2018 mocht pers ook een gameplay presentatie van de game bijwonen. Fans van de game vroegen al langere tijd om de vrijgeving van deze beelden, waar de ontwikkelaar nu aan voldoet.

  Het is nog niet bekend wanneer Cyberpunk 2077 moet gaan verschijnen. De game komt naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 16 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.