'Cyberpunk 2077 film waarschijnlijker dan ooit door Keanu Reeves'

  Een Cyberpunk 2077 film is een stuk waarschijnlijker dan ooit. Volgens Mike Pondsmith, de bedenker van het Cyberpunk-universum, brengt de betrokkenheid van Keanu Reeves bij de game enige geloofwaardigheid naar het idee van een film. Een dergelijke film is niet officieel aangekondigd.

  CD Projekt Red

  VGC heeft de kans gehad om met Mike Pondsmith te spreken. In het interview kwam de mogelijkheid van een film gebaseerd op het Cyberpunk universum ter sprake. Hoewel Pondsmith ‘niks kan zeggen’ over filmrechten, ziet hij de mogelijkheid als een stuk geloofwaardiger nu Keanu Reeves onderdeel is van Cyberpunk 2077.

  Wat voor Cyberpunk 2077 film heeft Pondsmith voor ogen?

  Als het aan Mike Pondsmith ligt is een film gebaseerd op zijn wereld een goede mix van actie en verhaal. Pondsmith noemt Blade Runner, een andere bekende film in het cyberpunk genre, als zijn favoriete film. Deze film vraagt alleen wel veel van de kijker, iets wat de film, en ook het vervolg, volgens Pondsmith minder toegankelijk maakt.

  Ook een regelrechte actiefilm is niet interessant voor Pondsmith. Volgens hem vindt Cyberpunk 2077 een balans tussen een actiegame en een game die je aan het denken zet. Diezelfde balans tussen actie en verhaal zou hij in een eventuele Cyberpunk film willen zien.

  Wat maakt een film juist nu waarschijnlijk?

  De oorsprong van Cyberpunk als tabletop-RPG is wellicht niet direct aantrekkelijk voor Hollywood. De positieve ontvangst van de game tot dusver maakt het bestaan van een film waarschijnlijker. Er verschijnen namelijk vaker films gebaseerd op beroemde games, zoals Tomb Raider en Resident Evil.

  Daarnaast moet natuurlijk Keanu Reeves genoemd worden. Gezien Reeves een Hollywood-ster van formaat is is het waarschijnlijk dat de filmindustrie plotseling een stuk aandachtiger kijkt naar Cyberpunk 2077. Toch is er op dit moment niks bekend is over filmrechten.

  Het hele interview dat VGC had met Mike Pondsmith kun je via de link lezen. Naast filmrechten komen onder ander Pondsmiths samenwerking met CD Projekt Red en zijn blik op videogames ter sprake.

  Cyberpunk 2077 ligt vanaf 16 April 2020 in de winkels voor PC, PS4 en Xbox One.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.