CS GO matchmaking kijkt in het grote boek van Sinterklaas

  Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Wil je op pakjesavond iets krijgen van de goede Sint, dan zal je je het hele jaar goed moeten gedragen. De nieuwe CS GO matchmaking doet hetzelfde en zal je eerder tegen andere 'nette' spelers laten gamen als jij je goed gedraagt.

  Niemand heeft trek in het moeten spelen tegen mensen die constant vals spelen, anderen uitschelden of hun kleine broertje achter de computer plaats laten nemen. Het probleem is dat je daar vrij weinig aan kan doen, afgezien van hopen dat je eens een keertje geluk hebt.

  CS GO matchmaking vervangt oude systeem

  Valve ziet dit als een probleem en kwam eerder al met een systeem waarbij spelers een telefoonnummer toe konden voegen en op die manier enkel tegen andere 'geverifieerde' spelers gematcht te worden. Dat systeem wordt nu vervangen door iets nieuws, waarbij jouw totale gedrag op Steam mee wordt genomen.

  De vraag is alleen hoe je kan laten zien dat je een brave gamer bent en geen vervelend ventje. Valve geeft een aantal indicaties waardoor je jouw 'gedragscore' omhoog kan helpen. Het linken van een telefoonnummer is nog steeds een goed begin, maar ook het spelen van veel Counter Strike Global Offensive en andere Steam games verbeteren jouw score.

  Koesthouden

  Een klein probleem kan wel worden gevonden in het feit dat je flink af wordt gerekend als je vaak wordt beschuldigd van vals spelen. In Steam (en een aantal games op dit platform) is het rapporteren van een cheater namelijk met een paar muisklikken gebeurd. Ongeacht of je daadwerkelijk cheats gebruikt, je zal al snel een kruisje achter je naam krijgen als je de verkeerde mensen boos maakt die niet tegen hun verlies kunnen.

  Valve geeft aan dat er flink gesleuteld gaat worden aan het systeem om dergelijke problemen tegen te gaan, maar tot die tijd kan je je maar beter goed gedragen. En zorg er ook voor dat jouw vrienden ook net zulke braveriken zijn, want als je in een party speelt, is de laagste score van jouw team de lat waardoor je gematcht wordt tegen anderen!

  Counter-Strike: Global Offensive

  Verkijgbaar vanaf 22 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.