Cryptomunten advertenties binnenkort door Google verboden

  Word je helemaal gek van de cryptomunten advertenties als je rustig op het internet aan het surfen bent? Deze reclames zouden waarschijnlijk binnenkort met de ingebouwde Google Adblock al verleden tijd zijn, maar met de nieuwe maatregel van het Amerikaanse bedrijf gaan deze advertenties definitief de geschiedenisboeken in.

  Vanaf juni zal Google ieder soort advertentie over cryptomunten blokkeren. Hiermee treedt het Amerikaanse bedrijf in de voetsporen van Facebook. De sociaalnetwerksite begon in januari namelijk al met het blokkeren van dit soort advertenties op hun site.

  Toch blijft de kans bestaan dat een aantal van deze advertenties na juni nog steeds te zien zijn. Op Facebook glipt er namelijk ook wel eens eentje door de beveiliging. Wanneer adverteerders bijvoorbeeld de naam Bitcoin schrijven als Bitc0in, kan er nog wel eens een advertentie tussen glippen.

  Cryptomunten advertenties niet de enige geblokkeerde

  Google heeft een nieuwe beleid en slaat daarmee een andere weg in op het gebied van promotie. Het bedrijf gaat strenger te werk als het gaat om advertenties. Zo heeft Google in het jaar 2017 meer dan 3,2 miljard online reclames geblokkeerd die zich niet aan dit beleid hielden.

  Niet alleen de cryptomunten zullen benadeeld worden, maar ook allerlei andere soorten advertenties gericht op geld. Denk hierbij aan het promoten van gokken of het inwisselen van buitenlands geld.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.