Controleur Oscars biedt excuses aan voor Oscar blunder

  De 89e editie van de Oscars zal waarschijnlijk nog enkele weken een veelbesproken onderwerp blijven. Door de Oscar blunder werd de Oscar voor beste film in eerste instantie uitgereikt aan La La Land, terwijl Moonlight had gewonnen. De controleur van de Oscars heeft haar excuses inmiddels aangeboden.

  PricewaterhouseCoopers, de verzekeraar en controleur van de Oscars, laat in een officiële verklaring weten dat zij een fout heeft gemaakt. In de verklaring biedt het bedrijf Moonlight, La La Land, Warren Beatty, Faye Dunaway en de tv-kijkers haar excuses aan.

  "We bieden onze excuses aan voor de fout die gemaakt is tijdens de uitreiking van de Oscar voor de beste film. De presentatoren hebben per ongeluk een verkeerde envelop in hun handen gekregen. We onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren en zijn zeer teleurgesteld in het voorval. We waarderen de sierlijkheid waarmee de genomineerden, de Academy, ABC en Jimmy Kimmel de situatie behandelden."

  Reden Oscar blunder ligt bij PwC

  PwC laat dus weten dat er een fout is gemaakt, maar weet niet hoe die is ontstaan. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er meerdere enveloppen voor dezelfde Oscar in omloop. De reden daarvoor is onbekend maar het zou met de strikte verborgenheid te maken kunnen hebben. Niemand mag namelijk van tevoren weten wie er zal winnen.

  De Academy, die de Oscars organiseert, heeft nog niet op de situatie gereageerd en lijkt het over te laten aan PwC. Het meest tragische is het feit dat veel mensen nu praten over de Oscar blunder en amper over de films die gewonnen hebben.

  Het interview met Emma Stone na de uitreiking en de Oscar blunder is hierboven te zien. Wij stelden eerder al een overzicht op van de alle Oscarwinnaars.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.